برگهاي اين درخت نيزه اي شكل ، گلهاي آن زرد يا قرمز رنگ و بصورت خوشه اي وجود دارد . ميوه آن كه
۱- انبه بسيار مقوي بوده و تقويت كننده بدن است .
۲- انبه تقويت كنندهواي جنسي است .
۳- رنگ صورت را درخشان مي كند .
۴- دهان را خوشبو مي كند .
۵ - ادرار آور است .
۶ - يبوست را برطرف مي كند .
۷- انبه داراي مقدر زيادي اسيد گاليك است . بنابراين سيستم هضم را ضد عفوني و تميز مي كند .
۸ - انبه تميز كننده خون مي باشد .
۹- خوردن انبه بوي بد بدن را از بين مي برد .
۱۰- انبه حرارت بدن را كاهش مي دهد و تب را پائين مي آرود .
۱۱- براي رفع اسهال مفيد است .
۱۲ - خوردن انبه ، سردرد ، تنگي نفس و سرفه را از بين مي برد .
۱۳ - براي درمان بواسير مفيد است .
۱۴ - عطش را برطرف مي كند.
۱۵ - انبه چون گرم است براي گرم مزاجان مناسب نيست و اين اشخاص بايد آنرا با سكنجبين بخورند .
- از میوه و پوست انبه علاوه بر ترشی و مربا ، عصاره ای درست می کنند که دارای اثر قابض است.
همچنین غرغره این عصاره بصورت مخلوط با کمی آب، برای گلودرد مفید است.
- پوست آن دارای 15 تا 18 درصد تانن است و یک قاشق چایخوری پوست کوبیده آن به میزان دو مرتبه
در روز برای اسهال مفید است.
- انبه ابتدا گس و بعد ترش می شود و در اثر زیاد ماندن بر روی درخت، کم کم شیرین می شود.
- میوه آن بوی خوشی مثل عنبر دارد. دهان را خوشبو کرده و رنگ چهره را باز می کند.
- تقویت کننده جسم ، روح و دستگاه گوارش است.
این میوه از منابع بسیار خوب پتاسیم به حساب می آید، طوری که مصرف آن به افراد مبتلا به فشار خون
بالا توصیه می شود. افراد دیابتی این میوه را باید با احتیاط مصرف کنند، زیرا نیاز به انسولین با خوردن
این میوه افزایش پیدا میکند. این میوه اندیس گلایسمی بالایی نیز دارد، یعنی وقتی مصرف شود، قند خون به
یکباره افزایش پیدا می کند و موجب ترشح هورمون انسولین می شود. با ترشح این هورمون، قند به داخل
سلول ها وارد شده و دوباره افت پیدا می کند. به همین دلیل فرد دوباره احساس گرسنگی می کند و همین
موضوع موجب زود به زود گرسنه شدن فرد و پرخوری او می شود.
مصرف مرتب این میوه از بروز سرطان رحم پیش گیری می کند، زیرا خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. این میوه
به دلیل داشتن ویتامین سی و بتاکاروتن، یک سیستم ایمنی بسیار قوی ایجاد می کند. به همین دلیل مصرف
مرتب انبه در برنامه غذایی از بروز عفونت های ویروسی و رشد تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری میکند.
دریافت مقادیر بالای بتاکاروتن موجب فعالیت هرچه بیشتر سلول های سیستم ایمنی می شود. به این دلیل
متخصصان تغذیه، مصرف انبه را به گروه های سنی با سیستم ایمنی ضعیف تر مانند سالمندان، بچه ها و
زنان باردار توصیه می کنند.